Labai skanu su bet kokiomis šviežiomis ar lengvai troškintomis daržovėmis, jogurtu, varške, koše. Išbandykite ir pasidalinkite rezultatu.
Riešutų ir sėklų užtepėlė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 30 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 45 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 9 porcijos
Porcijoje 241 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g graikinių riešutų
  • 50 g anakardžių riešutų
  • 50 g migdolų riešutų be luobelės
  • 50 g saulėgrąžų sėklų
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 50 g linų sėmenų
  • 50 g alyvuogių aliejaus šalto spaudimo (arba kanapių, moliūgų, sezamo, galima maišyti ir kelias rūšis)
  • 1 a. š. druskos

Paruošimas
 

  • Riešutus nuplauname ir išdžioviname.
  • Migdolų riešutus nuplikome ir nulupame luobeles.
  • Linų sėmenis truputėlį patraiškome, atskirai nuo visų ingredientų.
  • Minėtus produktus sudedame į smulkintuvą (blenderį), o jei tokio nėra, tai viską sutraiškome peiliais, bet ne per smulkiai, ir ne per stambiai.
  • Viską išmaišome su aliejumi ir druska.

Pastaba

Jei mėgstate ir nesate alergiški, galite naudoti lazdynų, žemės riešutus. Pasigaminus 1 porcijai naudoti ne daugiau kaip 40 gr.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 241kcal (12%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 7gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 3gTransriebalai: 1gNatris: 262mgKalis: 226mg (11%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 5µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 43mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 30µg (15%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 113mg (30%)Fosforas: 220mg (31%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai, Užtepėlės
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė: Rasa P. Nuotraukos autorė: Raminta
4 4 votes
Patiko? Įvertinkite!