Labai skanu su bet kokiomis šviežiomis ar lengvai troškintomis daržovėmis, jogurtu, varške, koše. Išbandykite ir pasidalinkite rezultatu.
Riešutų ir sėklų užtepėlė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g graikinių riešutų
- 50 g anakardžių riešutų
- 50 g migdolų riešutų be luobelės
- 50 g saulėgrąžų sėklų
- 50 g moliūgų sėklų
- 50 g linų sėmenų
- 50 g alyvuogių aliejaus šalto spaudimo (arba kanapių, moliūgų, sezamo, galima maišyti ir kelias rūšis)
- 1 a. š. druskos
Paruošimas
- Riešutus nuplauname ir išdžioviname.
- Migdolų riešutus nuplikome ir nulupame luobeles.
- Linų sėmenis truputėlį patraiškome, atskirai nuo visų ingredientų.
- Minėtus produktus sudedame į smulkintuvą (blenderį), o jei tokio nėra, tai viską sutraiškome peiliais, bet ne per smulkiai, ir ne per stambiai.
- Viską išmaišome su aliejumi ir druska.
Pastaba
Jei mėgstate ir nesate alergiški, galite naudoti lazdynų, žemės riešutus. Pasigaminus 1 porcijai naudoti ne daugiau kaip 40 gr.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 241kcal (12%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 7gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 3gTransriebalai: 1gNatris: 262mgKalis: 226mg (11%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 5µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 43mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 30µg (15%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 113mg (30%)Fosforas: 220mg (31%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Rasa P. Nuotraukos autorė: Raminta