Kcal – 324
Riešutų užtepėlė – sudėtinės dalys:
50 gr. graikinių riešutų
50 gr. anakardžių riešutų
50 gr. migdolų riešutų (be luobelės),
jei mėgstate ir nesate alergiški, galite naudoti lazdynų, žemės riešutus
50 gr. saulėgrąžų
50 gr. moliūgų sėklų
50 gr. linų sėmenų sėklų
50 gr. šalto spaudimo alyvuogių aliejaus (arba kanapių, moliūgų, sezamo, galima maišyti ir kelias rūšis)
1 arbatinis šaukštelis druskos
Riešutų užtepėlė – gaminimo žingsniai:
1. Riešutus nuplauti ir išdžiovinti.
2. Migdolų riešutus nuplikyti ir nulupti luobeles.
3. Linų sėmenis truputėlį patraiškyti, atskirai nuo visų ingredientų.
4. Minėtus produktus sudėti į sulkintuvą, o jei tokio nėra, tai viską teks sutraiškyti peiliais, bet ne per smulkiai, ir ne per stambiai.
5.Viską išmaišyti su aliejumi ir druska.
Pasigaminus 1 porcijai naudoti ne daugiau kaip 40 gr.
Labai skanu su bet kokiomis šviežiomis ar lengvai troškintomis daržovėmis, jogurtu, varške, koše.
Skanaus linki recepto autorė – Rasa P.