Jei dar nebandėte smidrų su olandišku padažu – būtinai išbandykite. Jums patiks.
Smidrai (šparagai) su olandišku padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g smidrų šparagų
- petražolių pagal skonį
Olandiškas padažas:
- 80 g sviesto ištirpinto
- 2 kiaušinių trynių
- 1 v. š. vandens
- 0,5 v. š. citrinos sulčių
- druskos pagal skonį
- pipirų baltųjų, pagal skonį
Paruošimas
- Smidrai verdami pasūdytame vandenyje 5 min.
- Perkelti trumpam į šaltą vandenį, vėliau nusausinti ir užpilti olandišku padažu, užbarstyti petražolėm.
Olandiško padažo gaminimas:
- Kiaušinių tryniai su vandeniu plakami dubenėlyje virš verdančio vandens garų.
- Pradėjus tirštėti, palaipsniui pilamas ištirpintas sviestas.
- Gardinama citrinos rūgštimi, druska, pipirais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 368kcal (18%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 6gRiebalai: 37gSočiosios riebalų rūgštys: 22gCholesterolis: 270mgNatris: 316mgKalis: 271mg (14%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 2232µg (279%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 63µg (84%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 90µg (45%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 18mg (5%)Fosforas: 141mg (20%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vanda Jadvyga Unčiūrienė