Jei dar nebandėte smidrų su olandišku padažu – būtinai išbandykite. Jums patiks.
Smidrai (šparagai) su olandišku padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 368 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g smidrų šparagų
  • petražolių pagal skonį

Olandiškas padažas:

  • 80 g sviesto ištirpinto
  • 2 kiaušinių trynių
  • 1 v. š. vandens
  • 0,5 v. š. citrinos sulčių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų baltųjų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Smidrai verdami pasūdytame vandenyje 5 min.
  • Perkelti trumpam į šaltą vandenį, vėliau nusausinti ir užpilti olandišku padažu, užbarstyti petražolėm.

Olandiško padažo gaminimas:

  • Kiaušinių tryniai su vandeniu plakami dubenėlyje virš verdančio vandens garų.
  • Pradėjus tirštėti, palaipsniui pilamas ištirpintas sviestas.
  • Gardinama citrinos rūgštimi, druska, pipirais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 368kcal (18%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 6gRiebalai: 37gSočiosios riebalų rūgštys: 22gCholesterolis: 270mgNatris: 316mgKalis: 271mg (14%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 2232µg (279%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 63µg (84%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 90µg (45%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 18mg (5%)Fosforas: 141mg (20%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Vanda Jadvyga Unčiūrienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!