Bolivinėje balandoje yra vertingų širdžiai naudingų riebalų,tokių kaip mononesotieji riebalai, oleino rūgšties (sudaro net 28% riebalų bolivinėje balandoje) forma. Kynvoje taip pat yra nedidelis kiekis omega-3 riebalų rūgšties ir alfa-linoleno rūgšties.
Sočios bolivinių balandų salotos su garstyčių padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 15 min.
Iš viso 1 day 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 412 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g brokolio
  • 50 g pomidorų
  • 40 g bolivinės balandos
  • 0,5 avokado
  • 0,5 mėlynojo svogūno
  • 5 alyvuogių
  • krapų pagal skonį

Padažui:

  • 1 a.š. garstyčių
  • 1 a.š. balzaminio acto
  • 0,5 a.š. medaus
  • 0,5 a.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • džiovintų žolelių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
  • Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
  • Brokolius susmulkiname ir nuplikome.
  • Svogūnus, alyvuoges ir pomidorus supjaustome.
  • Padažui skirtus ingredientus sumaišome kartu.
  • Paruoštas kruopas sumaišome su daržovėmis ir padažu, pagardiname krapais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 412kcal (21%)Angliavandeniai: 49gBaltymai: 11gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 14gNatris: 337mgKalis: 1102mg (55%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 1069µg (134%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 67mg (84%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 82µg (109%)Kalcis: 88mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 207µg (104%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 135mg (36%)Fosforas: 304mg (43%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!