Bolivinėje balandoje yra vertingų širdžiai naudingų riebalų,tokių kaip mononesotieji riebalai, oleino rūgšties (sudaro net 28% riebalų bolivinėje balandoje) forma. Kynvoje taip pat yra nedidelis kiekis omega-3 riebalų rūgšties ir alfa-linoleno rūgšties.
Sočios bolivinių balandų salotos su garstyčių padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 50 g brokolio
- 50 g pomidorų
- 40 g bolivinės balandos
- 0,5 avokado
- 0,5 mėlynojo svogūno
- 5 alyvuogių
- krapų pagal skonį
Padažui:
- 1 a.š. garstyčių
- 1 a.š. balzaminio acto
- 0,5 a.š. medaus
- 0,5 a.š. alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- džiovintų žolelių pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Brokolius susmulkiname ir nuplikome.
- Svogūnus, alyvuoges ir pomidorus supjaustome.
- Padažui skirtus ingredientus sumaišome kartu.
- Paruoštas kruopas sumaišome su daržovėmis ir padažu, pagardiname krapais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 412kcal (21%)Angliavandeniai: 49gBaltymai: 11gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 14gNatris: 337mgKalis: 1102mg (55%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 1069µg (134%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 67mg (84%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 82µg (109%)Kalcis: 88mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 207µg (104%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 135mg (36%)Fosforas: 304mg (43%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta