Kai už lango saulės nematyti, bent į lėkštę įsidėkime šilumos ir šviesos. Jei sorgų kruopų iki šiol nevartojote – pats laikas išbandyti.
Sorgo kruopų košė su keptomis daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 80 g norimų daržovių tinka morkos, paprikos, salieras, svogūnai
- 40 g sorgo kruopų
- 1 a. š. margainio miltelių
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Pakepiname smulkintas daržoves.
- Kruopas tiekiame su daržovėmis.
- Užberiame margainio miltelių.
- Skaniname prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 252kcal (13%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 8gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 79mgKalis: 311mg (16%)Skaidulos: 6g (17%)Vitaminas A: 4063µg (508%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 46mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 23µg (12%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 19mg (5%)Fosforas: 173mg (25%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė