Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Didelė porcija

Didelė porcija internsyviai sportuojantiems

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Sorų kruopos 65 100 120
Cinamonas 1 1,5 2
Druska 0,5 1 2
Kcal 236 363 436

Sorų kruopų košės gaminimo būdas: 
1.  Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą sorų košę pagardiname cinamonu ir išmaišome.
Skanaus!