Sorų kruopų košė su sviestu

Nesuprantu, kodėl kitiems tos kruopos karčios? Niekad nepajutau kartumo. Gražios dienos! Rašo nuotraukos autorė Giedrė Renevė. Nuotraukos autorė valgė dar prisikasdama paprikos. Kaip Jums skaniausia?
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams

Ingredientai
  

  • 65 g sorų kruopos
  • 5 g sviestas arba 15 g. žemės riešutų sviesto
  • 0,5 g druska

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą sorų kruopų košę pagardiname sviestu ir išmaišome. Skanaus!
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Gaminimo būdas: ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!