
Nesuprantu, kodėl kitiems tos kruopos karčios? Niekad nepajutau kartumo – rašo nuotraukos autorė. Ji valgė dar prisikasdama paprikos. Kaip Jums skaniausia?
Sorų kruopų košė su sviestu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g sorų kruopų
- 5 g sviesto arba 15 g žemės riešutų sviesto
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą sorų kruopų košę pagardiname sviestu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 282kcal (14%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 233mgKalis: 127mg (6%)Skaidulos: 6g (17%)Vitaminas A: 125µg (16%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 185mg (26%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
Laba diena,
Puiku
Šias kruopas buvau primiršusi, taigi pasinaudojau jūsų pasiūlytu receptu ir likau sužavėta jų skonio. Tiesa, kiek persistengiau ir su kruopų, ir su vandens kiekiais, nes viską dariau „iš akies”, košė gavosi kiek sulipusi. Ją pagardinau trupučiu sviesto ir cinamono, įpjausčiau vieną mirkytą džiovintą abrikosą. Pusryčiai – beveik šventiniai. Patiko greitas jų paruošimo būdas, užmerkiant kruopas iš vakaro.
Pati skaniausia košė! O jei dar pamaišau su tamsia bolivine balanda, mmmmmm!!!!Jei brinkinu soras iš vakaro, tik užverdu ir išjungiu, palieku dar 15-20min. Jei verdu iš karto, tai verdu 25min ir palieku pabrinkti 15-20min. Kartumo tikrai nėra, bet gerai nuplaunu, ką darau ir su kitomis kruopomis. Perku ekologiškas sorų kruopas.
Nepasiteisino, netikslu, nesamonė. Kaip suprast, brinkinimas priklausys kiek porcijų?? Tai ar daugiau ar mažiau porcijų, kad būtų trumpesnis brinkinimas. Virti 1-2 val kad košė būtų valgoma.
taip priklauso, nes jei ant storadugnio puodo tik vien1 porcij1 brinkinsite – labai greitai išbrinks, o jei 6- ilgiau reikės palaukti, nes karštis nuo dugno eina.