Nesuprantu, kodėl kitiems tos kruopos karčios? Niekad nepajutau kartumo – rašo nuotraukos autorė. Ji valgė dar prisikasdama paprikos. Kaip Jums skaniausia?
Sorų kruopų košė su sviestu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
42 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 20 min.
Brinkinimas 12 val.
Iš viso 1 d 20 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 282 kcal

Ingredientai
  

  • 65 g sorų kruopų
  • 5 g sviesto arba 15 g žemės riešutų sviesto
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą sorų kruopų košę pagardiname sviestu ir išmaišome. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 282kcal (14%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 233mgKalis: 127mg (6%)Skaidulos: 6g (17%)Vitaminas A: 125µg (16%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 185mg (26%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
3 6 votes
Patiko? Įvertinkite!