Ypatingai greitai paruošiamas receptas, tačiau skonis tikrai nenuvils. Užtepėlė labai universali, galite ją naudoti kur tik sugalvojate: su duona, makaronais, salotomis, daržovių lazdelėmis ir t.t. Skanaus!
Špinatų užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Gaminimas 5 min.
Iš viso 5 min.
Kategorija Užtepėlės
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 59 kcal

Ingredientai
  

  • 10 g špinatų
  • 30 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. citrinų sulčių
  • 1 v.š. kietojo sūrio
  • 1 skiltelės česnako
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Visus ingredientus virtuviniu kombainu sutriname iki vientisos masės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 59kcal (3%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 2gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 2mgNatris: 44mgKalis: 279mg (14%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 315µg (39%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 23mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 37mg (5%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užtepėlės
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Justė Stockuvienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!