Ypatingai greitai paruošiamas receptas, tačiau skonis tikrai nenuvils. Užtepėlė labai universali, galite ją naudoti kur tik sugalvojate: su duona, makaronais, salotomis, daržovių lazdelėmis ir t.t. Skanaus!
Špinatų užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Gaminimas 5 min.
Iš viso 5 min.
Kategorija Užtepėlės
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 67 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g špinatų
  • 30 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. citrinų sulčių
  • 1 v.š. kietojo sūrio
  • 1 skiltelės česnako
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Visus ingredientus virtuviniu kombainu sutriname iki vientisos masės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 67kcal (3%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 2gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 2mgNatris: 53mgKalis: 406mg (20%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 2429µg (304%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 0.01µgVitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 126µg (168%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 35mg (9%)Fosforas: 51mg (7%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.4mg (4%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užtepėlės
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Justė Stockuvienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!