
Pusryčiams gali būti ir sumuštiniai su pilnagrūde duona. Paprasta pasigaminti net ir virtuvės naujokui, taip pat labai sveika. Kas gali būti geriau?
Sumuštiniai su šviežia kalendra, česnaku, įvairių sėklų daigais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 70 g duonos pilno grūdo, be pridėtinių mielių ir su kuo mažiau cukraus
- 20 g cukinijos
- 20 g ridikėlių
- 15 g sviesto
- 10 g sėklų daigų įvairių
- 3 skiltelių česnako
- česnako laiškų pagal skonį
- kalendros šviežios, pagal skonį
Paruošimas
- Duonos riekes tepame sviestu.
- Ant vienos paruoštos riekės dedame smulkiai pjaustytą kalendrą.
- Ant kitos duonos riekės dedame: smulkintus česnakinius laiškus, ridikėlius ir česnako skilteles.
- Ant trečios: cukinija ir įvairių sėklų daigai.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 340kcal (17%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 8gCholesterolis: 32mgNatris: 485mgKalis: 262mg (13%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 510µg (64%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 138mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 69µg (35%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 32mg (9%)Fosforas: 121mg (17%)Selenas: 21µg (38%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė