Pievagrybiai turi glutatono, kuris veikia ir kaip antioksidantas, ir kaip detoksikuojanti priemonė. Tai reiškia, kad padeda pašalinti potencialiai kenksmingas medžiagas.
Sumuštinis su keptais pievagrybiais ir mielių dribsniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 riekės duonos, viso grūdo be pridėtinių mielių
- 60 g pievagrybių
- 40 g avokado
- 1 a.š. mielių dribsnių
Paruošimas
- Duonos riekę patepti trintu avokadu.
- Pievagrybius apkepti sausoje keptuvėje.
- Pievagrybius dėti ant duonos ir pabarstyti mielių dribsniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 168kcal (8%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 6gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 199mgKalis: 478mg (24%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 61µg (8%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 30mg (4%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 78µg (39%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 112mg (16%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskiene