Pievagrybiai turi glutatono, kuris veikia ir kaip antioksidantas, ir kaip detoksikuojanti priemonė. Tai reiškia, kad padeda pašalinti potencialiai kenksmingas medžiagas.
Sumuštinis su keptais pievagrybiais ir mielių dribsniais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
42 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Pusryčiams, Sumuštiniai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 168 kcal

Ingredientai
  

  • 1 riekės duonos, viso grūdo be pridėtinių mielių 
  • 60 g pievagrybių
  • 40 g avokado
  • 1 a.š. mielių dribsnių

Paruošimas
 

  • Duonos riekę patepti trintu avokadu.
  • Pievagrybius apkepti sausoje keptuvėje.
  • Pievagrybius dėti ant duonos ir pabarstyti mielių dribsniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 168kcal (8%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 6gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 199mgKalis: 478mg (24%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 61µg (8%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 30mg (4%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 78µg (39%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 112mg (16%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams, Sumuštiniai
Dieta: Be pieno produktų, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskiene
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!