Burata sūris – idealus produktas vengiantiems gaminimo ir virtuvės, bet mėgstantiems natūralų, skanų ir vertingą maistą.
Sumuštinis su pomidorais ir burata sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 riekės pilno grūdo duonos, su sėklom
- 80 g burata sūrio
- 50 g pomidorų
- 2 sklt. česnako
- 5 vnt. Baziliko lapelių, šviežio
- 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. balzaminio acto
Paruošimas
- Pilno grūdo duoną paskrudiname karšto oro gruzdintuvėje apie 3-4 minutes.
- Supjaustome pomidorus, susmulkiname česnakus.
- Apšlakstome juos alyvuogių aliejumi, viską išmaišome.
- Dedame viską ant paskrudintos duonelės, ant viršaus uždedame papjaustytą buratos sūrį.
- Papuošiame baziliko lapeliais ir apšlakstome balzaminiu actu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 264kcal (13%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 15gRiebalai: 24gSočiosios riebalų rūgštys: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 57mgNatris: 17mgKalis: 166mg (8%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 1241µg (155%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 27µg (36%)Kalcis: 452mg (57%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 13µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 12mg (3%)Fosforas: 27mg (4%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.2mg (2%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta Tenenis