Moliūgų nepatariama ilgai virti ar troškinti, nes jų aukštas glikeminis indeksas. Geriausia pabarsčius kmynais arba/ir kietuoju sūriu juos pakepti orkaitėje, kad šie vos vos paminkštėtų – taip išlaikoma daugiausia vertingų medžiagų. Tiks ir garnyrui, ir kaip šaltas užkandis. Taip pat galima kepti orkaitėje supjausčius pagaliukais.
Sumuštinis su sūrio užtepėle ir keptu moliūgu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 2 riekių juodos duonos viso grūdo
- 50 g moliūgo kepto orkaitėje
- 15 g sūrio užtepėlės
- 5 g kanapių sėklų
Paruošimas
- Imame viso grūdo juodos duonos riekeles, tepame sūrio užtepėlę ir klojame kepto moliūgo gabalėliais.
- Pabarstome kanapių sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 260kcal (13%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 9gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 15mgNatris: 434mgKalis: 296mg (15%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 4488µg (561%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.03µg (1%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 79mg (10%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 80µg (40%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 174mg (25%)Selenas: 21µg (38%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė