Paprasta ir skanu. Išbandykite ir įsitikinsite patys, kad ši sriuba tikrai verta dažniau atsidurti ant Jūsų stalo. Komentaruose pasidalinkite kaip Jūs gardinate šią sriubą.
Sviestinio moliūgo sriuba recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 314 kcal

Ingredientai
  

  • 1 sviestinio moliūgo
  • 4 bulvių
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • žirnių pagal skonį
  • 1 skiltelės česnako
  • lydyto sviesto ar kitų augalinių riebalų kepimui
  • čiobrelių pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • petražolių pagal skonį
  • čili pipiro pagal skonį
  • kanapių sėklų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Sviestinį moliūgą, morkas, svogūną, česnaką, mirkytus žirnius, bulves susmulkinti ir lengvai patroškinti puode su trupučiu lydyto sviesto (ar kitais augaliniais riebalais kepinui) ir šakele šviežio čiobrelio.
  • Užpilti vandeniu, pagardinti druska ir maltais pipirais.
  • Virti, kol daržovės išvirs, bet dar liks traškios.
  • Patiekti su smulkintomis petražolėmis, čili pipirais, kanapių sėklomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 314kcal (16%)Angliavandeniai: 66gBaltymai: 8gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 8mgNatris: 69mgKalis: 1690mg (85%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 22727µg (2841%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 92mg (115%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 131mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 105µg (53%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 123mg (33%)Fosforas: 230mg (33%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Donata
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!