Raugintos daržovės – probiotikų ir daugybės naudingų maistingųjų medžiagų šaltinis. Riboti jų kiekį racione reikėtų dėl vienintelės priežasties – didelio druskos kiekio, tai ypatingai svarbu turintiems aukštą kraujo spaudimą.
Šviežiai rauginti agurkai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.52 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 24 kcal

Ingredientai
  

  • 1,5 kg agurkų
  • vandens
  • 1 v.š. druskos
  • 3 skiltelių česnako
  • saujos krapų

Paruošimas
 

  • Agurkams raugti rasalas turi būti stipriai sūrus, taigi ištirpinę druską vandenyje – ragaujame.
  • Tuomet sudedame į tuščia talpą nuplautus agurkus. Jei norite, kad greičiau rūgtų – nupjaukite galiukus.
  • Į stiklainį sudedame krapus, česnaką.
  • Užpilame rasalu 1-2 cm virš agurkų. Agurkus galima prispausti, kad neiškiltų virš rasalo.
  • Laikome kambario temperatūroje 3-4 dienas, bet skanu valgyti jau ir kitą dieną.
  • Jei pakankamai įrūgo, įdedame į šaldytuvą, kad neperrūgtų.
  • Rauginti galima ir kitas daržoves: cukinijas, žiedinius kopūstus, šviežius (nevirtus) burokėlius, morkas. (Receptas >>)

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 24kcal (1%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 1gRiebalai: 0.3gSočiosios riebalų rūgštys: 0.03gPolinesotieji riebalai: 0.01gMononesotieji riebalai: 0.01gNatris: 880mgKalis: 261mg (13%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 145µg (18%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 31mg (4%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 26µg (13%)Geležis: 0.4mg (3%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 24mg (6%)Fosforas: 41mg (6%)Selenas: 0.3µg (1%)Cinkas: 0.3mg (3%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
3 4 votes
Patiko? Įvertinkite!