Šiam receptui realios nuotraukos neturime, jei gaminsite maloniai prašome padaryti ir atsiųsti vaida@sulieknek.lt Įkelsime nuotrauką su Jūsų autoryste, dėkojame iš anksto.Ar vartojate triušieną? Jei ne, visai be reikalo. Ši mėsa turi ypač daug naudingųjų medžiagų, tokių kaip: cinkas, varis, geležis, fosforas, selenas, taip pat vitaminų B3 ir B12. Triušiena tinkama vaikams jau nuo primaitinimo pradžios.
Triušiena su morkomis, svogūnais, briuselio kopūstais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 340 g triušienos
- 300 g morkų
- 200 g Briuselio kopūstų
- 120 g svogūno
- juodųjų pipirų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- kmynų pagal skonį
- rozmarino šviežio arba džiovinto, pagal skonį
Paruošimas
- Įkaitiname orkaitę iki +170oC.
- Triušieną dedame į verdantį vandenį ir apverdame 15min.
- Į kepimo indą dedame apvirtą triušieną, pilame stiklinę vandens.
- Kepimo indą uždengiame folija ir kepame apie 40 min.
- Į kepimo indą su triušiena dedame didesniais gabalėliais pjaustytas morkas, žiedeliais pjaustytą svogūną, briuselio kopūstus.
- Viską pabarstome druska, pipirais, kmynais, uždedame rozmarino šakelę (jeigu naudojame šviežią).
- Viską kartu dar patroškiname 15 min. be folijos.
- Jeigu naudojate triušienos filė tada nereikia apvirti, kepti orkaitėje reikės 20 min ir 15 min su daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 323kcal (16%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 42gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 138mgNatris: 235mgKalis: 1601mg (80%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 25817µg (3227%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 98mg (123%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 197µg (263%)Kalcis: 127mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 101µg (51%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 97mg (26%)Fosforas: 523mg (75%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.