Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): ši gaivinanti šaltsriubė džadžik, itin tinka karštymečiu. Beje, panašių patiekalų galima rasti Graikijoje bei Balkanų šalyse.
Turkiška jogurto šaltsriubė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 180 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g jogurto natūralaus, geriausia – turkiško arba graikiško
  • 2 vnt agurkų vidutinių
  • 3 šakelės krapų
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 a. š. druskos
  • 1 žiupsn. mėtų

Paruošimas
 

  • Nulupkite agurkus ir supjaustykite į smulkius bei plonus gabalėlius.
  • Sumaišykite su druska ir palikite, kol ruošime jogurtą.
  • Įpilkite jogurtą į dubenį. Plakdami įpilkite maždaug stiklinę vandens (pagal mėgstamą tirštumą) ir gerai išmaišykite.
  • Sudėkite agurkus, traiškytą česnaką, susmulkintus krapus ir mėtas.
  • Išmaišykite ir paviršių apšlakstykite aliejumi.
  • Valgykite atšaldytą. Tinka ir į sriubą įmestas ledo gabaliukas.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 180kcal (9%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 13gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 6mgNatris: 629mgKalis: 313mg (16%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 72µg (9%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 152mg (19%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 23µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 190mg (27%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Sriuba
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šaldytuve, Šviežia
Iš „15 min“. Vytaras Radzevičius
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!