
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): ši gaivinanti šaltsriubė džadžik, itin tinka karštymečiu. Beje, panašių patiekalų galima rasti Graikijoje bei Balkanų šalyse.
Turkiška jogurto šaltsriubė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g jogurto natūralaus, geriausia – turkiško arba graikiško
- 2 vnt agurkų vidutinių
- 3 šakelės krapų
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- 1 a. š. druskos
- 1 žiupsn. mėtų
Paruošimas
- Nulupkite agurkus ir supjaustykite į smulkius bei plonus gabalėlius.
- Sumaišykite su druska ir palikite, kol ruošime jogurtą.
- Įpilkite jogurtą į dubenį. Plakdami įpilkite maždaug stiklinę vandens (pagal mėgstamą tirštumą) ir gerai išmaišykite.
- Sudėkite agurkus, traiškytą česnaką, susmulkintus krapus ir mėtas.
- Išmaišykite ir paviršių apšlakstykite aliejumi.
- Valgykite atšaldytą. Tinka ir į sriubą įmestas ledo gabaliukas.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 180kcal (9%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 13gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 6mgNatris: 629mgKalis: 313mg (16%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 72µg (9%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 152mg (19%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 23µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 190mg (27%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Iš „15 min”. Vytaras Radzevičius