Labai skanūs vafliai, kitokia moliūgo gaminimo alternatyva. Mėgsta net vaikai. Tinka įsidėti į priešpiečių dėžutę. Išbandykite ir pasidalinkite su kuo valgėte. Atraskime puikias idėjas kartu.
Vafliai iš moliūgo ir spelta miltų recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 348 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g moliūgo
  • 60 g kiaušinio 1 vnt
  • 50 g spelta miltų
  • 50 ml vandens
  • lydyto sviesto vaflinei patepti
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Moliūgą susitarkuoti per burokinę tarką.
  • Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo ir išplakti iki standžių putų.
  • Tarkuotą moliūgą sumaišyti su druska, tryniu, miltais, vandeniu ir po to sudėti išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kepti vaflinėje, kuri patepta riebalais.
  • Patiekti su graikišku jogurtu, kuriame įmaišyta ispaninio šalavijo sėklų. Špinatų lapeliai pagerins skonį. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 348kcal (17%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 15gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 234mgNatris: 165mgKalis: 423mg (21%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 8962µg (1120%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 55mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 19mg (5%)Fosforas: 163mg (23%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Audronė Mackevičienė
4.4 5 votes
Patiko? Įvertinkite!