Varškėje gausu magnio, jis  aktyvina daugiau nei 300 fermentų veiklą, dalyvauja angliavandenių, riebalų, baltymų ir energijos apykaitoje. Pats žmogaus organizmas magnio nepasigamina, todėl jo reikėtų gauti su maistu.
Varškės blynai su kefyru ir avižų miltais – be glitimo recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.84 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Blynai, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 7 porcijos
Porcijoje 357 kcal

Ingredientai
  

  • 500 ml kefyro
  • 400 g varškės
  • 400 g avižų miltų
  • 2 kiaušinių
  • 1 v.š. rudo nerafinuoto cukraus
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus
  • lydyto sviesto kepimui
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Varškę ištriname šakute su kiaušiniais, cukrumi, druska ir vanile.
  • Įpilame kefyrą, įmaišome avižų miltus ir leidžiame tešlai pastovėti.
  • Blynus kepame įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto.
    Blynus patiekiame su grietine ar natūraliu jogurtu, apibarstome kakavos skaldytomis pupelėmis arba su šviežiomis ar šaldytomis uogomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 357kcal (18%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 19gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 65mgNatris: 280mgKalis: 291mg (15%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 294µg (37%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 29µg (580%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 177mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 31µg (16%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 89mg (24%)Fosforas: 374mg (53%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
5 4 votes
Patiko? Įvertinkite!