Šilauoges gera valgyti ir vienas – užkandžiui (100 g turi tik 44 kcal). Kai norisi sočiau ar turite potraukį saldumynams uogas derinkite su baltymais.
Vasariškos salotos su šilauogėmis ir feta sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Iš viso 5 min.
Kategorija Pietums, Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1
Porcijoje 583 kcal

Ingredientai
  

  • 140 g fetos sūrio, trupinto
  • 100 g šilauogių, šviežių
  • 40 g salotų mišinio, geriausiai minkštų lapelių (jauni špinatai ir jaunus burokėliai).

Padažui:

  • 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus, intensyvaus skonio
  • 1 a.š. obuolių sidro acto
  • 1 a.š. medaus, arba klevų sirupo
  • Dižono garstyčių pagal skonį (0,5 a.š ar mažiau)
  • druskos, pagal skonį
  • juodųjų pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Alyvuogių aliejų, obuolių sidro actą, garstyčias druską ir pipirus sudedame į indelį ir gerai išmaišome (galite pasidaryti ir daugiau bei naudoti kitoms salotoms).
  • Sudedame salotas, šilauoges ir patrupintą feta sūrį į lėkštę.
  • Tolygiai užpilame padažą ant salotų. Galime patiekti.

Pastaba

Bus sotūs vertingi PIETŪS. Jei tokių salotų norisi UŽKANDŽIUI, mažinkite trigubai sūrį ir nepilkite aliejaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 583kcal (29%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 21gRiebalai: 45gSočiosios riebalų rūgštys: 21gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 17gCholesterolis: 125mgNatris: 1658mgKalis: 244mg (12%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 1101µg (138%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 30µg (40%)Kalcis: 703mg (88%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 66µg (33%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 501mg (72%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!