Porcijų kiekis: 1, kcal 255
Vasaros salotos – sudėtinės dalys:
100 g Jūsų mėgstamų salotų lapų, pavyzdžiui gražgarsčių (rukolos)
50 g  agurkų
100 g pomidorų
50 g mėlyno svogūno
15 g sėklų mišinio: saulėgrąžų, moliūgų ir sezamų sėklos
1 v.š. moliūgų aliejaus
10 g alyvuogių aliejaus
0,5 g druskos
0, 2 g pipirų
Vasaros salotos – gaminimo žingsniai: 
1. Nuplauname daržoves ir nusausiname.
2. Salotų lapus suplėšome rankomis.
3. Šiaudeliais supjaustome agurką, nedidelėm riekelėmis pomidorus ir labai plonomis, beveik permatomomis riekelėmis pomidorus.
4. Suberiame sėklas. Daug sveikiau yra nekepintos, nes jose daugybė nesočiųjų riebalinių rūgščių. Kam sveikata ne taip svarbu:))) dėl geresnio skonio galite sėklas pakepinti 2 minutes.
5. Pabarstome prieskoniais, užpilame aliejaus ir sumaišome tik prieš pat pateikiant ant stalo.