Renkantis alternatyvas pirmiausia reikia pagalvoti kodėl tai darome, nes viso grūdo kietagrūdžių kviečių makaronai – pakankamai geras pasirinkimas. Tačiau, būna situacijų, kada dėl tam tikrų ligų reikia vengti glitimo arba kviečių. O kartais galima rinktis kitokius makaronus tiesiog dėl įvairovės.
Viso grūdo makaronai su pomidorais ir kitomis daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g cukinijos
- 60 g brokolių
- 50 g morkų
- 50 g makaronų pilno grūdo
- 40 g svogūno
- 30 g konservuotų pomidorų
- 1 skiltelės česnako
- druskos, pagal skonį
- krapų, pagal skonį
Paruošimas
- Išverdame makaronus (turi būti kramtomi).
- Keptuvėje pakepiname svogūną, česnaką, kol gražiai pagelsta ir suminkštėja.
- Į keptuvę supilame konservuotus pomidorus ir šildome ant ugnies. Žiūrime, kad neužvirtų.
- Į indą su šildomu padažu sudedame susmulkintas daržoves. Daržovės turi sušilti, bet neužvirti.
- Nusunkus makaronus suberiame juos į puodą, kuriame jie virė. Supilame paruoštą šiltą padažą. Viską gerai išmaišome.
- Suberiame prieskonius ir žoleles.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 252kcal (13%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 11gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.3gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 143mgKalis: 765mg (38%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 8920µg (1115%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas C: 73mg (91%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 72µg (96%)Kalcis: 96mg (12%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 102µg (51%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 111mg (30%)Fosforas: 232mg (33%)Selenas: 39µg (71%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Enrika Valikonienė