Pasakiškai skanus ir aromatingas troškinys. Lęšius ir visas daržoves troškinau ženkliai mažiau. Daržovės ir lęšiai nebuvo pervirę, turėjo traškumo. Taip pat dėjau daugiau imbiero, špinatų ir česnakų. Tokias mintis parašė nuotraukos autorė.
Žaliųjų lęšių troškinys – karis su natūraliais ryžiais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 293 kcal

Ingredientai
  

  • 1 svogūno mažo
  • 1 morkos vidutinės
  • 5 stiklinės vandens
  • 1 stiklinės žaliųjų lęšių
  • 1 stiklinės šparaginių pupelių
  • 1 stiklinės špinatų
  • 1 stiklinės petražolių arba kalendros
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 3 v. š. aliejaus
  • 1 v. š. pomidorų pastos sumaišytos su šaukštu vandens
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 a. š. lydyto sviesto arba augalinių riebalų tinkamų kepimui
  • 1 a. š. imbiero šaknies sutarkuotos
  • 1 a. š. kalendros maltos
  • 1 a. š. kumino malto
  • 0,2 g druskos
  • 1/2 a. š. pipirų
  • 1/4 a. š. kmynų sėklų
  • 1/4 a. š. ciberžolės maltos

Paruošimas
 

  • Į pastą sutriname imbierą, kalendros miltelius, kuminą ir vandenį.
  • Mažoje keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir 5 sekundes pakaitiname kmynų sėklas, tada sudedame smulkintą svogūną ir česnaką, kepiname apie minutę.
  • Į keptuvę supilame prieskonių pastą, aliejų, pakepiname porą minučių, kol išgaruos vanduo.
  • Pabaigoje supilame pomidorų pastą, kaitiname apie minutę.
  • Puode sumaišome lęšius, ciberžolę, 5 puodelius vandens ir užviriname.
  • Puodą pridengiame ir viriname apie 20 minučių, kol lęšiai šiek tiek suminkštės.
  • Į puodą sudedame supjaustytas gabalėliais šparagines pupeles, mažais kubeliais supjaustytas morkas, sukapotus špinatus, 3/4 petražolių, pipirus ir druską.
  • Viriname apie 15 minučių.
  • Į lęšius įmaišome prieskonių pastą ir likusias petražoles. Troškiname apie 5 minutes.
  • Valgome su virtais natūraliais ryžiais ir natūraliu jogurtu. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 293kcal (15%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 6gRiebalai: 24gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 5mgNatris: 208mgKalis: 627mg (31%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 9214µg (1152%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 58mg (73%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 602µg (803%)Kalcis: 108mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 145µg (73%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 106mg (15%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Troškinta, ​Virta
Recepto autorius: https://www.nidosreceptai.lt/zaliuju-lesiu-curry/. Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!