Ar pica gali būti sveika ir skani? Tikrai taip, jei ji pagaminta iš… KALAFIORO! Iškepus padą, picos viršui galite rinktis įvairias mėgstamas daržoves. Kas ragavo, norėjo dar ir dar. Tad kepkite, skaniai ragaukite 
Žiedinio kopūsto pagrindo pica recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.85 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 327 kcal

Ingredientai
  

Picos pagrindui:

  • 1 kalafioro, vidutinio
  • 1 kiaušinio
  • 50 g kietojo sūrio
  • prieskonių mėgstamų

Picos viršui:

  • 90 g pomidorų
  • 80 g mocarelos sūrio
  • 50 g pievagrybių
  • 40 g poro

Paruošimas
 

  • Kalafiorą susmulkiname (galima sutarkuoti smulkia tarka ar dėti į maisto smulkintuvą). 
  • Palaikome 15 min. ir gerai nuspaudžiame susidariusį skystį. 
  • Sumaišome su kitais padui skirtais produktais ir formuojame apvalų paplotį. 
  • Jį klojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  • Ištraukiame padą ir ant jo dedame daržoves, barstome sūrio. Pakepame dar 5-7 min. orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 327kcal (16%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 24gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 133mgNatris: 533mgKalis: 1167mg (58%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 1269µg (159%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 148mg (185%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 59µg (79%)Kalcis: 427mg (53%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 203µg (102%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 440mg (63%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Samanta Mejerytė
3.7 6 votes
Patiko? Įvertinkite!