Greitai paruošiami ir skanūs sausainiai. Ar Jūs mėgstate tokius, pasidalinkite komentaruose.
Avižinių dribsnių sausainiai su datulėmis ir obuoliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 110 g vandens galima augalinio pieno arba pieno
- 100 g avižinių dribsnių
- 3 datulių
- 1 obuolio
- ½ a. š. sodos kepimui
Paruošimas
- Avižų dribsnius užpilti vandeniu (galima augaliniu pienu arba pienu). Išmaišyti ir palikti brinkti 30 min., galima ir šiek tiek ilgiau.
- Po 30 min. į masę suberti smulkintas datules, burokine tarkuotą smulkintą obuolį ir supilti nugesintą sodą.
- Viską gerai permaišyti.
- Formuoti sausainius.
- Kepti 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 133kcal (7%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 4gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 161mgKalis: 174mg (9%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 25µg (3%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 16mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 111mg (16%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Vilma Karvelienė