
Graikiškos salotos tai gaivus ir sveikas patiekalas iš šviežių daržovių. Špinatai gali sumažinti oksidacinį stresą, pagerinti akių sveikatą.
Graikiškos salotos su špinatais ir fetos sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 50 g salotų lapų
- 30 g špinatų lapų
- 50 g agurkų
- 40 g fetos sūrio
- 40 g avokado
- 20 g alyvuogių
- 10 g graikiškų riešutų
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- 1/2 vnt. citrinos
- citrinpipirių, pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustome daržoves: agurkus, alyvuoges ir avokadą.
- Sumaišome su plėšytais špinatais ir salotomis, susmulkintu fetos sūriu ir alyvuogėmis.
- Salotas apšlakstome alyvuogių aliejumi ir išspaustomis citrinų sultimis, pagardiname prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 418kcal (21%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 10gRiebalai: 39gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 8gMononesotieji riebalai: 19gCholesterolis: 36mgNatris: 801mgKalis: 672mg (34%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 7519µg (940%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 218µg (291%)Kalcis: 284mg (36%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 192µg (96%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 236mg (34%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė