Graikiškos salotos tai gaivus ir sveikas patiekalas iš šviežių daržovių. Špinatai gali sumažinti oksidacinį stresą, pagerinti akių sveikatą.
Graikiškos salotos su špinatais ir fetos sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Salotos, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 418 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g salotų lapų
  • 30 g špinatų lapų
  • 50 g agurkų
  • 40 g fetos sūrio
  • 40 g avokado
  • 20 g alyvuogių
  • 10 g graikiškų riešutų
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
  • 1/2 vnt. citrinos
  • citrinpipirių, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Supjaustome daržoves: agurkus, alyvuoges ir avokadą.
  • Sumaišome su plėšytais špinatais ir salotomis, susmulkintu fetos sūriu ir alyvuogėmis.
  • Salotas apšlakstome alyvuogių aliejumi ir išspaustomis citrinų sultimis, pagardiname prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 418kcal (21%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 10gRiebalai: 39gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 8gMononesotieji riebalai: 19gCholesterolis: 36mgNatris: 801mgKalis: 672mg (34%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 7519µg (940%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 218µg (291%)Kalcis: 284mg (36%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 192µg (96%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 236mg (34%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė
4.3 4 votes
Patiko? Įvertinkite!