
Grikiai – sveika ir skanu. Jei tai nėra jūsų mėgstamiausias patiekalas, dar neatradote skaniausio būdo juos gardinti. Išmėginkite šį.
Grikių košė su sviestu, smidrais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g grikių
- 2 vnt. smidrų
- 1 a. š. sviesto
Paruošimas
- Grikiai užmerkiami vakare, ryte perplauname ir tik pašildome juos, jų virti nereikia.
- Dedame sviesto gabaliuką, smulkintus smidrus neapdorotus (žalius) jų skonis fantastinis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 248kcal (12%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 9gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 37mgKalis: 342mg (17%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 367µg (46%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 20mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 35µg (18%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 143mg (38%)Fosforas: 226mg (32%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Kristinos Valaitienės