Labai greitai paruošiamas patiekalas, tiks mėgstantiems lašišą ir grybus. Nesunkiai pavyks net jei virtuvėje sukatės dar neseniai, o skonis bus vertas kiekvienos minutės praleistos gaminant.
Kepta lašiša su bok choy ir raudonuoju kopūstais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 lašišos
- 1 kopūsto raudono
- 1 bok choy kopūsto
- 1 svogūno
- grybų mėgstamų
- 1 saujos špinatų
- 5 g lydyto sviesto
- linų sėmenų aliejaus pašlakstyti
- citrinos sulčių pagal skonį
- sezamo sėklų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Lašišą ir grybus kepame ant lydyto sviesto.
- Pagardiname prieskoniais: druska, pipirais bei svogūnais.
- Bok choy kopūstus keletai minučių panardiname į verdantį vandenį. Vėliau – nusausiname.
- Bok choy, pjaustytus raudonuosius kopūstus ir špinatus dedame į lėkštę.
- Išspaudžiame citrinos sulčių ir pašlakstome linų sėmenų aliejumi.
- Ant paruoštų daržovių dedame lašišą su grybais, pabarstome sezamo sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 337kcal (17%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 23gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 35mgNatris: 321mgKalis: 2012mg (101%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 16633µg (2079%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 294mg (368%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 283µg (377%)Kalcis: 451mg (56%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 288µg (144%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 135mg (36%)Fosforas: 385mg (55%)Selenas: 31µg (56%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Gintarė Laniauskaitė