Esant labai užimtai dienai, galime pasigaminti virtus kiaušinius be lukšto, kurie puikiai tiks pietums arba vakarienei. Kiaušiniai su brokoliais ir smidrais, tiesiog idealus skonis – 100 balų!
Kiaušiniai virti be lukšto su brokoliais ir smidrais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 336 kcal

Ingredientai
  

  • 90 g kiaušinių (2 vnt)
  • 50 g smidrų (šparagų)
  • 40 g mocarelos kamuoliukų
  • 40 g brokolių žiedynų
  • 40 g vyšninių pomidorų
  • 30 g svogūnų mėlynųjų, termiškai neapdorotų (jeigu nemėgstame – nededame)
  • svogūno laiškų pagal skonį
  • krapų pagal skonį
  • 5 g alyvuogių
  • 1 skiltelės česnako
  • 0,3 a. š. lydyto sviesto kepimui
  • balzaminio kremo pagal skonį
  • sezamo sėklų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • ciberžolės nebūtina, pagal skonį
  • rūkytos paprikos nebūtina, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Pirmiausia užsikaičiame du puodus vandens. Kai vanduo užverda į vieną iš jų dedame smidrus ir brokolio žiedynus ir paverdame apie 2-3 minutes.
  • Kitame puode virsime kiaušinius be lukšto. Lengviausias būdas tai padaryti – virti juos maistinėje plėvelėje. Kaip tai padaryti? Imame du labai mažus dubenėlius ir išklojame maistinę plėvelė. Į vidų kuliame po kiaušinį ir sandariai uždarome padarydami golfo kamuoliuko formą. Nardiname į verdantį vandenį ir verdame apie 4 minutes. Jeigu baltymas dar neišviręs (matosi vizualiai per plėvelę) verdame ilgiau.
  • Išvirtus smidrus ir brokolius nuvarviname kiaurasamtyje ir dedame į keptuvę su lydytu sviestu.
  • Įspaudžiame česnaką, pagardiname druska bei pipirais. Pabarstome sezamo sėklomis ir lengvai pašildome.
  • Smulkiname pomidorus bei mocarelos sūrį, mėlynąjį svogūną plaustome griežinėliais, papuošiame lėkštę rūkyta paprika ir ciberžole.
  • Kai visi patiekalo komponentai paruošti, pasitelkiam fantaziją ir padedam jiems nutūpti į lėkštę. Skanaus!
    Kiaušiniai virti be lukšto
  • Ant viršaus barstome svogūno laiškų, krapų ir alyvuogių, gardiname balzaminiu kremu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 336kcal (17%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 22gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 7gTransriebalai: 1gCholesterolis: 352mgNatris: 303mgKalis: 558mg (28%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 2065µg (258%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 48mg (60%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 79µg (105%)Kalcis: 270mg (34%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 112µg (56%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 45mg (12%)Fosforas: 272mg (39%)Selenas: 31µg (56%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Jokšienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!