Esant labai užimtai dienai, galime pasigaminti virtus kiaušinius be lukšto, kurie puikiai tiks pietums arba vakarienei. Kiaušiniai su brokoliais ir smidrais, tiesiog idealus skonis – 100 balų!
Kiaušiniai virti be lukšto su brokoliais ir smidrais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 90 g kiaušinių (2 vnt)
- 50 g smidrų (šparagų)
- 40 g mocarelos kamuoliukų
- 40 g brokolių žiedynų
- 40 g vyšninių pomidorų
- 30 g svogūnų mėlynųjų, termiškai neapdorotų (jeigu nemėgstame – nededame)
- svogūno laiškų pagal skonį
- krapų pagal skonį
- 5 g alyvuogių
- 1 skiltelės česnako
- 0,3 a. š. lydyto sviesto kepimui
- balzaminio kremo pagal skonį
- sezamo sėklų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- ciberžolės nebūtina, pagal skonį
- rūkytos paprikos nebūtina, pagal skonį
Paruošimas
- Pirmiausia užsikaičiame du puodus vandens. Kai vanduo užverda į vieną iš jų dedame smidrus ir brokolio žiedynus ir paverdame apie 2-3 minutes.
- Kitame puode virsime kiaušinius be lukšto. Lengviausias būdas tai padaryti – virti juos maistinėje plėvelėje. Kaip tai padaryti? Imame du labai mažus dubenėlius ir išklojame maistinę plėvelė. Į vidų kuliame po kiaušinį ir sandariai uždarome padarydami golfo kamuoliuko formą. Nardiname į verdantį vandenį ir verdame apie 4 minutes. Jeigu baltymas dar neišviręs (matosi vizualiai per plėvelę) verdame ilgiau.
- Išvirtus smidrus ir brokolius nuvarviname kiaurasamtyje ir dedame į keptuvę su lydytu sviestu.
- Įspaudžiame česnaką, pagardiname druska bei pipirais. Pabarstome sezamo sėklomis ir lengvai pašildome.
- Smulkiname pomidorus bei mocarelos sūrį, mėlynąjį svogūną plaustome griežinėliais, papuošiame lėkštę rūkyta paprika ir ciberžole.
- Kai visi patiekalo komponentai paruošti, pasitelkiam fantaziją ir padedam jiems nutūpti į lėkštę. Skanaus!
- Ant viršaus barstome svogūno laiškų, krapų ir alyvuogių, gardiname balzaminiu kremu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 336kcal (17%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 22gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 7gTransriebalai: 1gCholesterolis: 352mgNatris: 303mgKalis: 558mg (28%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 2065µg (258%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 48mg (60%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 79µg (105%)Kalcis: 270mg (34%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 112µg (56%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 45mg (12%)Fosforas: 272mg (39%)Selenas: 31µg (56%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Jokšienė