Šparagai, kaip ir kitos daržovės, turi tirpių ir netirpių maistinių skaidulų, kurios suteikia sotumą, gerina žarnyno veiklą, skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi ir mažina cholesterolį.
Kiaušinienė su halumi sūriu ir smidrais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 314 kcal

Ingredientai
  

  • 2 kiaušinių
  • 100 g pomidorų
  • 40 g halumi sūrio
  • 40 g smidrų
  • 0,5 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 0,5 a.š. lydyto sviesto
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Smidrus apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame karšto oro gruzdintuvėje ar orkaitėje apie 10 min.
  • Į keptuvę su lydytu sviestu sudedame pjaustytą sūrį, mušame kiaušinius.
  • Kepame vis pamaišant, kol iškepa kiaušiniai, pagardiname pipirais.
  • Kiaušinienę tiekiame su smidrais ir šviežiais pomidorais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 314kcal (16%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 22gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 11gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 333mgNatris: 627mgKalis: 441mg (22%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1674µg (209%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 470mg (59%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 77µg (39%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 27mg (7%)Fosforas: 220mg (31%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Enrika Valikonienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!