Naminis rūgpienis ypatingai paprastai gaminamas. Iki šiol atsimenu kaip vaikystėje kabindavome iš indo ir valgydavome su karšta bulve ar duona. Kaip pakabinus šaukštą rūgpienio likdavo duobutė.
Reikės
– 1 l pieno, 2,5 proc. riebumo
– 20 g juodos duonos
Užviriname litrą pieno ir palaukiame kol atvės iki +37C laipsnių.
Tuomet įdedame juodos duonos gabalėlį, užsukame indelį ir laikome vėsioje vietoje porą dienų. Juodoje duonoje yra pieno bakterijų, kurios reikalingos kefyro rūgimui. Po poros dienų jau turime rūgpienį.
Naminis kefyras – receptas
Jei saldaus pieno produktai mažai kam tinka, ta rauginti- labai vertinami dėl prebiotokų ir probiotiku, vertingų ir lengvai pasisavinamų baltymų. Tiesa, kefyre nėra daug baltymų, tik apie 3 g /100 g, bet išgėrę 300 ml stiklinę jau turėsite 9 gramus.
Aš į kefyrą mėgstu įsiberti žiupsnelį druskos, nes man patinka sūresnis kefyras. Taip pat puikiai dera krapai, cinamonas, kardamonas, na ne viskas kartu, žinoma.
Kiti mėgsta saldų – galima pasigaminti naminį desertą. Įsidėti braškių ar aviečių uogienės arba saldžių vaisių ir suplakame. Toks mišinys primena naminį jogurtą.
Kefyro receptas paprastas kaip du kart du. Reikės
– 1 l pieno, 2,5 proc. riebumo
– du valgomi šaukštai kefyro.
Užviriname litrą pieno ir palaukiame kol atvės iki +37C laipsnių.
Tuomet įdedame kefyrą, užsukame indelį ir laikome vėsioje vietoje porą dienų. Kefyre yra specifinių gerųjų lacto bakterijų bakterijų, kurios reikalingos kefyro rūgimui. Po poros dienų jau turime naminį kefyrą.
Skanaus!
Ar tinka pirktinis pasterizuotas pienas is parduotuves?
turėtų surūgti, tik netinka ilgo galiojimo, nes jis supus, o ne surūgs
Man nesigavo :(. Gal per vėsiai padėjau (į šaldytuvą).
Kol rūgsta kambario temperatūroje turi būti. Gausis kitą kartą:)