Naminis pomidorų padažas – sudėtinės dalys:
•80gr. Pomidorai
•10gr. Česnakas
•15gr. Svogūnas
•5gr. Druska
•5gr. Juodieji pipirai (malti)
•5gr. Bazilikas
•5gr. Citrina
•10gr. Alyvuogių aliejus
•2gr. Truputis medaus
Nebūtinai: 8gr.  maltų migdolų arba kedro riešutų
Kcal – 154
Naminis pomidorų padažas – gaminimo žingsniai:
1. Maišytuve ar maisto smulkintuve sumalame pomidorus kartu su keliomis česnako skiltelėmis (pagal skonį),
2. Įdedame svogūno riekelę, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų, baziliko šakelę, įlašiname citrinos sulčių ir būtinai keletą šaukštų alyvuogių aliejau
3. Jei norite dar tirštesnio padažo – berkite maltų migdolų arba kedro riešutų.
4. Valgome iš karto, o likutį laikome šaldytuve.
Siūlome dar tris naminio pomidorų padažo variantus:
– kupinas vitaminų pomidorų šviežus pomidorų padažas su džiovintais pomidorais;
– trumpo galiojimo (iki 2 savaičių) naminis pomidorų padažas;– ilgo galiojimo (konservuotas) naminis pomidorų padažas.
Parengta pagal Žalios gyvos mitybos receptą