Gaminimui naudojamos kietos, ne visai prisirpusios, rūgštesnės slyvos ir todėl galime nepilti acto. Rūgštumo pakanka, skonis reguliuojamas tik druska ir cukrumi. Jei mėgstate aštriai, nepagailėkite česnako ir šviežių aitriųjų pipirų, jei mėgstate švelnesnį skonį, sumažinkite čia pateiktų aitrių prieskonių kiekį.
Išeiga: 2.5 litro
 Naminis pomidorų padažas  – sudėtinės dalys:
2 kg mėsingų, gerai prisirpusių naminių pomidorų (pvz., „jaučio širdies“ veislės);

0,5 kg raudonųjų saldžiųjų pipirų
1 kg kietesnių vengrinių slyvų
0,5 kg obuolių (labai tiks saldesni, pavyzdžiui alyviniai)
2 valgomųjų šaukštų druskos
4 – 6 šaukštų cukraus (priklausomai nuo slyvų ir obuolių rūgštumo bei jūsų skonio);
2 vidutinių česnako galvučių
2 šviežių čili pipirų.
Naminis pomidorų padažas  – gaminimo žingsniai:
1. Pomidorus stambiai supjaustome,

2. Paprikas išvalome ir taip pat susmulkiname.
3. Obuolius nulupame, išsėkliname ir supjaustome skiltelėmis.
4. Slyvas perpjauname pusiau ar ketvirčiais, pašaliname kauliukus.
5. Viską sudedame į puodą ir maišant katiname iki užvirimo (saugome, kad neprisviltų!).
6. Sumažiname kaitrą ir nuolat maišydami troškiname ant nedidelės kaitros apie valandą, kol daržovės ir vaisiai sukris ir virs tiršta mase.
7. Sutriname elektriniu smulkintuvu ir pertriname per sietą, kad neliktų odelių ir sėklelių.
8. Gautą tyrę vėl supilame į puodą ir dar šiek tiek paviriname. Pagardiname druska ir cukrumi.
9. Baigiant virti, įspaudžiame česnaką ir sudedame smulkiai kapotus aitriuosius pipirus. Paragaujame ir pagal savo skonį pridedame druskos, cukraus ir aštrių prieskonių.
10. Karštą tyrę supilame į sterilius stiklainius ir užsukame dangteliais.
Laikome vėsiai. Parengta pagal Tarp vėjo gūsių“ receptą.
Kiti galimi pomidorų padažo variantai:
– kupini vitaminų pomidorų švieži pomidorų padažai: tradicinis be acto arba su džiovintais pomidorais;
– trumpo galiojimo (iki 2 savaičių) naminis pomidorų padažas.