Dažniausiai perkame pomidorų padažą parduotuvėje. Dažniausiai jis „praturtintas“ maisto priedais, obuolių tyre ir krakmolu. Visai paprasta pasigaminti naminį pomidorų padažą, be jokių maisto priedų. Tik yra vienas minusas, kad padažas galioja tik dvi savaites, lankant šaldytuve. Kita vertus, tokiame padaže daugiau vitaminų, nei pirktiniame ar konservuotame naminiame padaže, kuris galioja ilgesnį laiko tarpą.
Naminis pomidorų padažas  – sudedamosios dalys:
500 gr. pomidorų
300 gr. saldžiųjų raudonų paprikų
5 – 6 saliero stiebai
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 – 3 arbatiniai šaukšteliai cukraus
3 skiltelės česnako.
Vandens
Prieskoniai pasirinktinai:
Malti juodieji pipirai
Sumalta aitrioji paprika
Raudonėlis
Bazilikas
Naminis pomidorų padažas  – gaminimo žingsniai:

  1. Labai smulkiai supjaustome saliero stiebus ir paprikas, prieš tai jas nusėklinus.
  2. Sutarkuojame česnaką, į daržoves suberiame prieskonius ir užpilame stikline verdančio vandens.
  3. Nuplikome pomidorus, palaikome kaštame vandenyje 1-2 minutes  ir lengvai nulupame jų odelę, supjaustome, sutriname elektriniu trintuvu.
  4. Gautą masę pertriname per sietą, kad neliktų odelių ir sėklyčių.
  5. Suberiame druską ir cukrų.
  6. Gautą pomidorų masę sumaišome su kitomis daržovėmis. Kas nori vienalytės masės, dar kartą pertrina elektriniu trintuvu.
  7. Paliekame atvėsti, tuomet sudedame į stiklainį ir laikome šaldytuve.

keturis naminio pomidorų padažo variantus:
– kupini vitaminų pomidorų švieži pomidorų padažai: tradicinis be acto arba su džiovintais pomidorais;
– ilgo galiojimo (konservuotas) naminis pomidorų padažas.