Sudėtinės dalys:
• 5 vidutinio dydžio mėsingi pomidorai
• 2-3 džiovinti pomidorai
• 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejus
• 3-4 džiovintos datulės
• Baziliko lapeliai
• Druska
Maistinės medžiagos:
Baltymai 1,3
Riebalai 10,54
Angliavandeniai 15,66
Kcal – 163
Gaminimo žingsniai:
1.
Susmulkiname penkis pomidorus,
2. Įdedame džiovintus pomidorus, įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus,
3. įmetame džiovintas datules, prieš tai pusvalandį mirkytų vandenyje, suberiame įdedame baziliko lapelius ir druską.
4. Viską dar kartą gerai susmulkiname elektriniu trintuvu iki vientisos pomidorų padažo masės.
5. jei norisi vientisesnės masės galima pertrinti per sietą.
Naminis pomidorų padažas gali būti ir kitoks:
– kupinas vitaminų pomidorų šviežus tradicinis pomidorų padažas be acto;
– trumpo galiojimo (iki 2 savaičių) naminis pomidorų padažas;– ilgo galiojimo (konservuotas) naminis pomidorų padažas.
Skanaus!
Vaida Kurpienė
Sveikos mitybos specialistė
„Sulieknėk sveikai“
www.sulieknek.lt
 http://www.facebook.com/sulieknek.sveikai