Labai greitai paruošiama košė pusryčiams. Išbandykite ir gaminsite dar ne kartą, nes šią košę norėsis kartoti ir kartoti.
Nekepinti žalieji grikiai, porai, špinatai, pievagrybiai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 20 min.
Mirkymas 12 val.
Iš viso 1 d 20 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 295 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g grikių žaliųjų, nekepintų
  • 50 g pievagrybių rudųjų
  • 50 g porų
  • 30 g špinatų
  • 5 g lydyto sviesto
  • 1 skiltelės česnako
  • 0,2 a. š. druskos

Paruošimas
 

  • Nekepinti žalieji grikiai mirkyti per naktį.
  • Ryte grikius užvirinti ir palikti brinkti.
  • Pasiruošiame daržoves. Rudieji pievagrybiai pakepinami ant lydyto sviesto su porais ir česnakais. Špinatai nuplikomi.
  • Gardinama druska.
  • Viskas dedama į lėkštę. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 295kcal (15%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 11gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 538mgKalis: 692mg (35%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 3772µg (472%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 168µg (224%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 117µg (59%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 181mg (48%)Fosforas: 283mg (40%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!