
Labai skanus ir nesudėtingas patiekalas. Išbandykite.
Keptuvėje keptas omletas su smidrais (šparagais) ir nori lapais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Omletui:
- 100 g smidrų šparagų
- 2 kiaušinių
- 2 nori lapų
- 5 g lydyto sviesto
- 1 v. š. vandens
Salotos:
- 60 g cukinijos
- 20 g morkos
- 20 g ridikėlių
- 1 v. š. citrinos sulčių šviežiai spaustų
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 1 žiupsn. druskos
Paruošimas
Omleto gaminimas:
- Išplakame kiaušinius su vandeniu.
- Į įkaitusią keptuvę su lydytu sviestu, supilame plakinį ir iškepame.
- Iškepusį omletą dedame ant nori lapo.
- Toje pačioje keptuvėje pakepame smidrus (šparagus) 2-3 min, dedame per vidurį ant nori lapo ir omleto. Suvyniojame kaip sushi.
Salotų gaminimas:
- Supjaustome visus ingredientus, kurie skirti salotoms: cukinija ir morka šiaudeliais, ridikėlius gabaliukais.
- Viską skaniname druska, šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.
- Dedame šalia paruošto omleto.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 249kcal (12%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 15gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 6gCholesterolis: 338mgNatris: 231mgKalis: 591mg (30%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 5077µg (635%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 50µg (67%)Kalcis: 73mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 35mg (9%)Fosforas: 249mg (36%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta