Rudieji ryžiai, sumažina cholesterolio kiekį. Be to, daug skaidulų turintis maistas lėčiau virškinamas, todėl nebūna staigių cukraus kiekio svyravimų kaip valgant duoną, bulves ar saldumynus.
Rudųjų basmati ryžių košė su pesto ir brokoliu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g ryžių rudųjų basmati
- 50 g brokolio
- 40 g kukurūzų burbuolių
- 30 g pomidorų
- 10 g pesto padažo
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Brokolius ir kukurūzus lengvai apkepiname.
- Pagardiname pesto padažu.
- Keptas daržoves ir pomidorus sumaišome su ryžiais
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 384kcal (19%)Angliavandeniai: 58gBaltymai: 8gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 22mgNatris: 184mgKalis: 500mg (25%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1088µg (136%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 51mg (64%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 54µg (72%)Kalcis: 66mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 65µg (33%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 115mg (31%)Fosforas: 237mg (34%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
derinys neblogas, tačiau ryžius norėtųsi pavirti bent 10min prieš brinkimą, nes gaminant pagal receptą, pabrinkyti kol pakeps brokolis su kukurūzais – nepakanka. 😀