Šios salotos puikiai tinka garnyrui ar lengvai vakarienei. Jei norisi sotumo – galima pagardinti avokadu, lašiša, mėsa ar kitais ingredientais.
Salotos “Spalvų rojus”
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g pomidoro
- 120 g agurko
- 60 g kukurūzų konservuotų
- 30 g smidrų
- 30 g svogūnų laiškų
- 5 g alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsn. petražolių
- prieskoninių žolelių mišinio pagal skonį
Paruošimas
- Susmulkiname pomidorą, agurką ir svogūnų laiškus.
- Smidrus švariai nuplauname ir nupjauname sumedėjusias dalis.
- Juos taip pat susmulkiname prie kitų daržovių.
- Viską dedame į dubenį, pagardiname prieskoninėmis žolelėmis, smulkintomis petražolėmis ir alyvuogių aliejumi.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 169kcal (8%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 6gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 19mgKalis: 919mg (46%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 2528µg (316%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 43mg (54%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 122µg (163%)Kalcis: 73mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 97µg (49%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 147mg (21%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Rūta Burdzilauskaitė