Šios salotos puikiai tinka garnyrui ar lengvai vakarienei. Jei norisi sotumo – galima pagardinti avokadu, lašiša, mėsa ar kitais ingredientais.
Salotos “Spalvų rojus” recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Pietums, Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 169 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g pomidoro
  • 120 g agurko
  • 60 g kukurūzų konservuotų
  • 30 g smidrų
  • 30 g svogūnų laiškų
  • 5 g alyvuogių aliejaus
  • 1 žiupsn. petražolių
  • prieskoninių žolelių mišinio pagal skonį

Paruošimas
 

  • Susmulkiname pomidorą, agurką ir svogūnų laiškus.
  • Smidrus švariai nuplauname ir nupjauname sumedėjusias dalis.
  • Juos taip pat susmulkiname prie kitų daržovių.
  • Viską dedame į dubenį, pagardiname prieskoninėmis žolelėmis, smulkintomis petražolėmis ir alyvuogių aliejumi.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 169kcal (8%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 6gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 19mgKalis: 919mg (46%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 2528µg (316%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 43mg (54%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 122µg (163%)Kalcis: 73mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 97µg (49%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 147mg (21%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Rūta Burdzilauskaitė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!