Greita, sotu bei kupina baltymų. Dažnai smidrai kepami su rūkyta šonine ar kumpiu. Šis variantas man netinka, nes pramoniniu būdu perdirbta mėsa turi kancerogeninių medžiagų. Pateikiu savo smidrų kiaušinienės variantą. Beje, šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje. Pasiruošus daržovių, suberiame jas į mažus indelius (porcijomis) ir užpilame kiaušiniu. Atrodo puikiai, galima net svečiams patiekti. Kai oras geras ir yra galimybės – keliaukite valgyti į terasą ar balkoną bei mėgaukitės dėmesiu vienas kitam, pokalbiais bei sezonine vakariene.
Smidrai kepti su kiaušiniais ir pievagrybiais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 315 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g smidrų (šparagų)
  • 200 g pievagrybių (didesniam sotumui), jie turi augalinių baltymų ir daug skaidulų, mažinančių cholesterolį
  • 4 kiaušinių didelių, kaimiškų. Įrodyta, kad cholesterolio nedidina
  • 1 v. š. sviesto (nebūtinai)
  • česnakų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • petražolių pagal skonį

Garnyrui:

  • 800 g pomidorų
  • druskos pagal skonį
  • pipirų šviežiai maltų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Pirmiausia nuplauname pievagrybius ir smidrus.
  • Smidrų sumedėjusias galūnėles nupjauname, o pievagrybius supjaustome riekelėmis.
  • Keptuvėje vidutinio karštumo ištipriname šaukštą sviesto, pakepiname prieskonius ir suberiame pievagrybius bei juos lengvai apkepame. Sviestas nėra būtinas. Dėjau dėl skonio ir sotumo. Kepant po truputį pagal poreikį pilame karštą vandenį, kad nesviltų.
  • Kol kepa pievagrybiai, užkaičiame vandenį, pasūdome ir surištus į ryšulėlį smidrus pastatome puode, kad stori galai virtų vandenyje, o viršūnės – garuose. pakanka 3-4 minučių. Svarbu, kad jie išliktų stangrūs, kitaip praras savo skonį ir valgymo malonumą.
  • Išvirus vandenį nupilame, perpilame smidrus šaltu vandeniu, kad užsifiksuotų spalva ir supjaustome gabalėliais.
  • Suberiame smidrus į keptuvę su pievagrybiais, įmušame kiaušinius, maišydami kepame.
  • Kol baigia kepti kiaušinienė – supjaustome skiltelėmis pomidorus, pabarstome šviežiai maltais pipirais ir druska bei sudedame juos į lėkštę.
  • Šalia suberiame pagamintą kiaušinienę.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 315kcal (16%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 22gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 387mgNatris: 260mgKalis: 1657mg (83%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 5037µg (630%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 65mg (81%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 92µg (123%)Kalcis: 126mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 189µg (95%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 83mg (22%)Fosforas: 445mg (64%)Selenas: 43µg (78%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje, ​Virta
Nuotrauka: Natalijos
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!