Kiaušinius mes mėgstame visomis formomis, bet norisi vis ko nors naujo, taip ir tas pats produktas suteikia daugiau malonumo ir džiaugsmo valgant. Prisižiūrėjusi internete kaip mano sekėjai suka šį omletą užsimaniau ir aš. Su šeima nederinau, tik sakiau, kad bus omletas su varške. Jie pakraipė pečius (kas čia bus?:) tuo ir baigėsi.

Gaminau pirmą kartą, buvo ir juokinga, ir kai kas nesigavo, tai viską aprašysiu, kad jums pavyktų iš pirmo karto. Primenu, kad nesugebančių gaminti nėra, yra tik tie, kurie prie pirmų nesėkmių pasidavė. Su manim bus lengviau, nes rodau ne tik šviesią pusę, bet ir KLAIDAS, kurių galite išvengti.
Špinatų omletas, įdarytas varške recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 352 kcal

Ingredientai
  

Omletui:

  • 3 kiaušinių, didelių
  • 80 g špinatų, aš naudojau špinatų miltelius. 5 g – bus vyniotinis šviesus kaip mano, 10 g jau bus ryškus. Tai kitą dėsiu 10 g drąsiai. Jei dėsite šviežius špinatus tai prieš pat omleto kepimą juos patroškinkite su nedideliu kiekiu sviesto ar aliejaus.
  • 2 v.š. sojos gėrimo, galima naudoti įprastą karvės pieną
  • lydyto sviesto, kepimui

Įdarui:

  • 200 g varškės, 9 % riebumo
  • 50 g graikinio jogurto
  • 40 g kietojo sūrio, sutarkuoto
  • 1 skiltelės česnako
  • žiupsn. ciberžolės

Salotoms:

  • 1 cukinijos
  • 80 g saulėgrąžų daigų
  • 50 g vyšninių pomidorų
  • 2 a.š. Pesto padažo
  • 1 skiltelės česnako

Paruošimas
 

Omleto gaminimas

  • Įmušame į dubenį ir išplaku šakute. Elektrinis plaktuvas netinka.
  • Įpilame sojos gėrimą (pieną) ir vėl išplakame.
  • Špinatų miltelius įpyliau tiesiai į plaktą mišinį ir…. sulipo gumulėliais. Kitas bandymas, miltelius karštu vandeniu užpyliau, ištirpinau, atvėsinau ir tada į kiaušinių plakinį įpyliau. Pavyko.
  • Įkaitiname keptuvę iki vidutinio karščio, patepame riebalais tolygiai ir pilame plakinį. Aš supyliau visą į didelę keptuvę, jūs dalinkite per pusę, kad būtų plonesnis omletas.
  • Kepame kol viršus pajudinus keptuvę nebeliula – laikas kitam žingsniui. Venkite laukti kol viršus bus sausas visai, nes bus sausas ir lūžinės sukant. Išjungiame viryklės kaitinimą.
  • Tepame varškę, ploniau ar storiau – pagal poreikį. Būtinai SU DVIEM MENTELĖMIS vyniojame lėtai omletą. Bandžiau su viena, tai šaukiau „o NE!” prie suplyšusio per vidurį.
  • Pjaustykite tik labai aštriu peiliu iš lėto, kad nesutraiškytumėte.

Salotų gaminimas

  • Šiaudeline tarka sutarkuojame cukinijas šiaudeliais.
  • Sudedame daigus, perpjautus pomidorus ir sumaišome su Pesto padažu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 352kcal (18%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 32gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 316mgNatris: 659mgKalis: 831mg (42%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 5028µg (629%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 34mg (43%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 200µg (267%)Kalcis: 346mg (43%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 160µg (80%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 77mg (21%)Fosforas: 480mg (69%)Selenas: 40µg (73%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!