Triušiena laikoma naudinga mėsa, nes turi ypač daug geležies, cinko, vario, fosforo ir seleno, taip pat vitamino niacino (B3), o vitamino B12, 100 gramų triušienos net 3 kartus daugiau nei suaugusio žmogaus reikiama paros norma. Triušio mėsa yra liesa ir didžioji dalis kalorijų yra iš baltymų, o ne iš riebalų.
Triušienos „Liulia kebabas“ ant baltojo smidro recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 214 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g triušienos šviežios smulkintos
  • 4 vnt. putpelių kiaušinių
  • 4 vnt. žaliųjų smidrų
  • 2 vnt. baltųjų smidrų
  • 2 a.š. morkų pesto
  • 1 a.š. svogūnų pesto
  • žiupsn. malto kumino
  • žiupsn. smulkinto laiškinio česnako
  • lydyto sviesto ghi, kepimui

Paruošimas
 

  • Į dubenį sudedame triušieną, morkų ir svogūnų pesto, kuminą, česnaką.
  • Į masę sudedame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.
  • Smidrus švariai nuplauname, pašaliname sumedėjusią dalį.
  • Smidrų viršutinį sluoksnį nulupame skustuku.
  • Įkaitiname keptuvę su sviestu.
  • Mėsos masę padaliname į dvi dalis ir aplipdome aplink smidrą, formuodami dešrelę.
  • Į keptuvę dedame suformuotus kebabus ir kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
  • Iškepus leidžiame mėsai pailsėti dar 2-3 minutes.
  • Kebabus tiekiame su šviežiomis daržovėmis ir lengvai keptais žaliaisiais smidrais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 214kcal (11%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 31gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 259mgNatris: 177mgKalis: 556mg (28%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 438µg (55%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 25µg (13%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 339mg (48%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!