Ieva Mačiulė‎ rašo: "Skanu ir greitai paruošiama".
Žuvis kepta orkaitėje, tiekiama su salotomis ir smidrais (šparagais) recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei

Ingredientai
  

  • 200 g mėgiamos baltos žuvies file
  • 50 g smidrai

Salotoms:

  • 2 stick pomidorai
  • 1 stick agurkas
  • 6 stick alyvuogės
  • 2 stick saulėje džiovinti pomidorai
  • 2 stick ridikėliai
  • 1 pinch druska ir pipirai
  • 1 tsp ypač tyras alyvuogių aliejus
  • 1 tsp sezamų sėklos
  • 1 stick sauja mėgiamų salotų lapų

Paruošimas
 

  • Žuvies file nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, ant kepimo popieriaus dedame žuvį ir kepame maždaug 10 min.
  • Smidrus (šparagus) paruošiame pagal taisykles ir apverdame karštame vandenyje maždaug 3 min.
  • Norimo dydžio gabalėliais smulkiname daržoves: salotas, pomidorus, agurkus, alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus, ridikėlius. Dedame į lėkštę.
  • Ant paruoštų salotų, dedame išvirusius ir supjaustytus smidrus (šparagus), iškepusią žuvį, barstome druską, pipirus ir sezamo sėklas. Sezamo sėklas galima šiek tiek pašildyti ant keptuvės. Skanaus.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje, Šviežia, ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!