
Skanu ir greitai paruošiama. Puikiai tiks pietums ar vakarienei.
Žuvis kepta orkaitėje, tiekiama su salotomis ir smidrais (šparagais)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g baltos žuvies filė mėgstamos
- 50 g smidrų šparagų
Salotoms:
- 2 vnt pomidorų
- 1 vnt agurko
- 2 vnt ridikėlių
- 6 vnt alyvuogių
- 2 vnt saulėje džiovintų pomidorų
- 1 sauja salotų lapų mėgstamų
- 1 žiupsn. druskos
- 1 žiupsn. pipirų
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 1 a. š. sezamų sėklų
Paruošimas
- Žuvies filė nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, ant kepimo popieriaus dedame žuvį ir kepame maždaug 10 min.
- Smidrus (šparagus) paruošiame pagal taisykles ir apverdame karštame vandenyje maždaug 3 min.
- Norimo dydžio gabalėliais smulkiname daržoves: salotas, pomidorus, agurkus, alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus, ridikėlius.
- Dedame į lėkštę.
- Ant paruoštų salotų, dedame išvirusius ir supjaustytus smidrus (šparagus), iškepusią žuvį, barstome druską, pipirus ir sezamo sėklas. Sezamo sėklas galima šiek tiek pašildyti ant keptuvės. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 241kcal (12%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 38gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 86mgNatris: 248mgKalis: 996mg (50%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 545µg (68%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 24µg (32%)Kalcis: 64mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 40µg (20%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 78mg (21%)Fosforas: 445mg (64%)Selenas: 67µg (122%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauką atsiuntė Ieva Mačiulė.