Nuotr.tumblr.com Blynų spalva ir tekstūra priklausys nuo to, kaip susmulkinsite špiantus ir kiek jų įdėsite į tešlą
Porcijų kiekis: 1, kcal 373
Blynai su špinatais – sudėtinės dalys:
100 g šaldytų arba šviežių špinatų
75 g viso grūdo miltų (galima maišyti miltus, pvz: 2/3 rupiai maltų speltos miltų, 1/3 viso grūdo dalių kvietinių miltų). Kas esate alergiški kviečiams – galite rinktis ir viso grūdo dalių ruginius miltus
100 g kefyro
1 g sodos
2,5 g melasos
5 g kokosų aliejaus kepimui
2,5 g cukraus
mėgiami prieskoniai
1 g druskos
Blynai su špinatais – gaminimo žingsniai:
1. Miltus sumaišome su kefyru, druska, cukrumi, soda ir prieskoniais.
2. Į tešlą įmaišome šaldytus arba šviežius špinatus.
3. Visą masę pertriname trintuvu ir kepame blynus.
Šie blynai labai tinka su baklažanų ikra.
Recepto autorė – programos dalyvė Rita K.
Skanaus