Miežinės kruopos, aguonos, salieras, sviestas – įdomus derinys. Jei dar tokio nebandėte, tikrai siūlome išmėginti.
Miežinių kruopų košė su aguonomis, pagardinta sviestu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 12 val. 10 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 249 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g miežinių kruopų
  • 30 g saliero
  • 2 a.š. aguonų
  • 1 a.š. sviesto

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
  • Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
  • Paruoštas kruopas gardiname aguonomis ir sviestu.
  • Skanaujame su saliero stiebo gabaliukais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 249kcal (12%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 8gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 67mgKalis: 348mg (17%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 271µg (34%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 25µg (13%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 91mg (24%)Fosforas: 193mg (28%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Low Calorie, Augalinis
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitiene

2.3 3 votes
Patiko? Įvertinkite!