Kefyrą organizmas įsisavina greičiau nei pieną. Pastarojo per valandą organizmas pasisavina tik 30 %, o kefyro – net 90 %.
Šalta sriuba su burokėliais, persiladu ir kanapyne
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 700 ml kefyro
- 2 agurkų
- 70 g raugintų burokėlių
- persilado prieskonių pagal skonį
- kanapinės druskos pagal skonį, receptą rasite čia https://www.sulieknek.lt/druskos-ir-kanapiu-pagardas-kanapyne/
Paruošimas
- Agurkus susmulkiname ir visus likusius ingredientus sumaišome su kefyru.
- Valgome vieną arba su keptomis/virtomis su lupena bulvėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 259kcal (13%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 13gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 0.03gMononesotieji riebalai: 0.02gCholesterolis: 44mgNatris: 1420mgKalis: 329mg (16%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 22g (88%)Vitaminas A: 882µg (110%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 142µg (2840%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 481mg (60%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 38µg (19%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 31mg (8%)Fosforas: 49mg (7%)Selenas: 0.4µg (1%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Audronė St. Lau