Puikus užkandis lieknėjantiems ir norintiems palaikyti svorį – žalieji žirneliai. Jų 100 gramų:
🌱 Daug skaidulų (5,7 g). Jos ir sudėtiniai angliavandeniai ilgam laikui suteikia sotumo jausmą.
🌱 Žirneliai yra ankštiniai, todėl turi baltymų daugiau nei kitos daržovės, 5,4 g. Tai irgi suteikia sotumo jausmą.
🌱 Žirneliai turi 81 kcal, taigi pavakariams suvalgius 200 gramų žirnelių porciją (162 kcal) tikrai sočiai užkąsite, pasipildysite antioksidantais ir ramiai sulauksite vakarienės.
🌱 Puikiai tinka įsimesti į rankinę ar paplūdymio krepšį, nes nebijo karščio ir nerūgsta nuplovus.
🌱 Valgomi ir vertingi ne tik žirneliai, bet ir jų ankštys. Su sąlyga, kad žirneliai nepernokę, o ankštys nesumedėjusios :)
🌱 Žirneliuose yra natūralių cukrų 5,7 g/ 100 g, tačiau jie, apsupti skaidulų ir baltymų, pasisavina santykinai lėtai! Perku visai jaunas ankštis ir į salotas pjaustau – daug skaidulų skatina žarnyno veiklą, o salotoms priduoda saldumo be jokių pridėtinių cukrų.
Žalieji žirneliai tinka ne tik užkandžiui, bet ir gardinti patiekalus, suteikiant jiems sotumo ir saldaus skonio.
Dera ir su mėsa, ir su žuvimi, ir su įvairiomis salotomis.
Išbandykite receptus su žaliasiais žirneliais:
Žalių žirnelių salotos su agurkais ir ridikėliais
Žaliosios agurkų salotos su žirniais
Upėtakis su daržovėmis ir citrinpipiriais
Miežių kruopos su žirneliais
Balta mišrainė – sveikesnė versija pietų dėžutei, šventei ar… pusryčiams.
Mišrainėms naudokite naminį majonezą:
Naminis majonezas
DAUGIAU RECEPTŲ SU ŽIRNELIAIS>>