Vaida Kurpienė
Spindulinių pupuolių (mung pupelių) sriuba su pomidoraisVaida KurpienėSpindulines (mungo) pupuoles dažniausiai naudojame skaldytas ir nuvalytu luobu. Šioje sriuboje naudotos sveikos mungo pupuolės su luobu, dėl to yra ilgokai mirkomos ir ilgokai verdamos. Geriausia užmerkti iš vakaro, nes mirkyti reikia ne mažiau 10 valandų. Nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos. Išeiga: 3 porcijos. Teksto autorė Aistė (www.jogosmityba.lt) "Sriuba, man žiauriai skani, tik lydyto sviesto kiekis kažkaip nerealu 2-3 šaukštai kepimui? Aš dėjau arbatinį šaukštelį. Buvo per akis." Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri gamino ir fotografavo. Ačiū už nuotrauką.
Aštri raugintų kopūstų sriuba su pupelėmis (iš mitybos plano)Vaida KurpienėŠi sveika raugintų kopūstų su pupelėmis sriuba puiki žiemos sezonu. Kopūstai kupini vitaminų, skaidulų, bet mažai kaloringi. Tuo tarpu pupelėse yra baltymų, suteiksiančių sotumo jausmą ir krakmolo – duodančio energijos. Natalija Masevičienė atsiuntė sriubos fotografiją. Ačiū.