Perlinės kruopos su morkomis ir cukinijaIna ŠvPerlinės kruopos mirkytos per naktį. Ryte, užpylus švariu šaltu vandeniu, užverdama ir paliekama brinkti 10-15 minučių. Ant kokoso aliejaus keptuvėje trumpai pašildomos daržovės. Prieskoniai dedami pagal poreikį.
Sorų kruopų košė su cukinija ir moliūguVaida KurpienėDažnai pritrūkstame idėjų ką pasigaminti pusryčiams. Todėl šaltą žiemos dieną, siūlome jums pasigaminti šį tą naujo: sorų, daržovių bei pievagrybių patiekalą! Recepto ir nuotraukos autorė Ina Švaicnikienė.
Burnočių sėklų košė su pesto padažuVaida KurpienėPuikus baltymų bei kalcio šaltinis, be glitimo. Sveika mityba ir skanus maistas ne antonimai :))) Dauguma košių galima užmerkti karštai termose iš vakaro. Tokiu būdų puikiausiai išmirksta dauguma mūsų vartojamų kruopų (grikiai, avižos, kviečiai, perlinės kruopos, miežiai, bolivinė balanda), išskyrus rudus ryžius ir soras (per naktį jos suminkštėja, valgyti galima, tačiau lieka kietokos). Burnočio sėklos po mirkymo išlieka kietos, jas geriausia bent keletą minučių pavirti, o esant laikui – leisti pastovėti ilgėliau (~15 minučių). Programos dalyvės Ritos K. receptas ir nuotrauka Skanaus