Vištienos kepsnio sudėtinės dalys:
1 nedidelis viščiukas
1/2 citrinos
50 g alyvuogių aliejaus
Druska
Pipirai (malti)
Daržovių sudėtinės dalys:
4 morkos (supjaustytos stambiais šiaudeliais)
1 nedidelis baklažanas (supjaustytas 2,5cm kubeliais)
1 nedidelė cukinija (supjaustyta 2,5cm kubeliais)
1 raudonoji paprika (supjaustyta į 4-6 dalis)
8 česnako skiltelės (nenuluptos)
5-8 maži svogūnėliai arba 1 didelis saldus svogūnas (supjaustytas į 4 dalis)
Druska
Pipirai
Kelios čiobrelių šakelės
Vištienos gaminimo žingsniai:
1. Viščiuką ištepame aliejumi ir pabarstome pipirais. Citriną perpjauname į kelias dalis ir įdedame į viščiuko vidų.
2. Dedame viščiuką į kepimo indo centrą ir pašauname į įkaitusią orkaitę. Kepam maždaug 15 min. +170C.
3. Išėmę viščiuką iš orkaitės pabarstome druska, pašlakstome išsiskyrusiomis sultimis.
4. Aplink viščiuką sudedame morkas. Pašlakstome išsiskyrusiomius sultimis ir dedame į orkaitę.
5. Po maždaug 30 minučių išimame, apverčiame viščiuką, sudedame likusias daržoves, sumaišome jas su apkepusiomis morkomis, pabarstome druska, pipirais, ir vėl pašauname į orkaitę pusvalandžiui.
6. Retkarčiais pašlakstome paukštieną ir daržoves išsiskyrusiomis sultimis.
Skanaus linki Nida. Šaltinis: http://www.nidosreceptai.lt/pagrindiniai-patiekalai/triju-skoniu-visciukai/