Ispaninio šalavijo sėklomis (chia/čija) sėklos vertingos Omega 3 bei kalciu. Kakavos milteliai turi cinko bei teigiama, kad skatina seratonino gamybą, t.y. kelia nuotaiką.
Porcijų kiekis: 1
Žaliavalgiškas šokoladas – sudėtinės dalys:
20 g datulių be kauliukų
5 g nesaldintų kakavos miltelių
20 g ispaninio šalavijo sėklos (chia/čija)
2 g vanilės
7 g nekepintų ir nuluptų migdolų arba nekepintų gliaudytų pistacijų
5 g avižinių miltų pabarstymui (nebūtinai)
Žaliavalgiškas šokoladas – gaminimo žingsniai:
1. Datules sutriname smulkintuvu iki kremo konsistencijos.
2. Suberkiame kakavos miltelius, ispaninio šalavijo (čija) sėklas, vanilę. Vėl permaišometrintuve.
3. Pridedame migdolus – smulkiname juos, kol riešutai smulkiai susitrins ir gerai pasiskirstys mišinyje.
4. Paklojame didelį lapą kepimo popieriaus ant darbinio paviršiaus, pabarstome avižų miltais, jei juos naudojame. Miltai padeda, kad mišinys nepriliptų prie popieriaus.
5. Sumaltą mišinį paskirstome ant popieriaus ir suformuojame 1 cm storio stačiakampį. Uždengiame ir vėsiname 10-12 val.
6. Atšaldžius supjaustome į 8 pailgus gabalėlius. Dabar kiekvieną gabalėlį atskirai suvyniojame į sviestinį popierių ar foliją.
Kcal – 241,3
Šaltinis vegetariantimes.com