Dilgėlių sriubaVaida KurpienėPuiki sriuba pavasarį, rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė‎.
Su lupena virtos bulvės su šviežiais burokėliais ir raugintais kopūstaisVaida KurpienėBulvės be reikalo išimamos iš raciono. Labai svarbus jų apdorojimas. Verdame jas sūdytame vandenyje su lupenomis. Turi daržovės išlikti stangrumas. Valgyti galite ir be lupenų, tik atminkite, kad jose didelis naudingų medžiagų kiekis. Šis patiekalas puikiai tinka pietums. Labai pravers sportuojantiems intensyvios treniruotės dieną.
Silkės iešmeliai su daržovėmisVaida KurpienėNuo omega 3 esančioje riebioje žuvyje gerėja nuotaika, mažėja uždegimai, tvarkosi nervinė sistema, reguliuojasi hormonai. Ir iš jokių papildų taip gerai nepasisavina, kaip iš žuvies! Pasakiškas skonis, rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Balta mišrainėVaida KurpienėPas mane irgi būna, ji asocijuojasi su vaikyste bei džiaugsmu, kurios gaminu sveikesnę versiją. Ji tinka ne tik šventėms, bet ir į pietų dėžutę neštis į darbą. Sako autorė Vaida Kurpienė. Mišrainės sudėtį, kiekius reguliuoti galima priklausomai nuo valgytojų. Pateikti du mišrainės pateikimo variantai. Jei šventėje bus vaikų – daug didesnė tikimybė, kad jie valgys antrąjį mišrainės pateikimo variantą, nes jie mėgsta matyti ką valgo ir vengia sumaišytų patiekalų. Giminės ir draugai bus maloniai nustebinti.
Saldžiosios bulvės su varškeVaida KurpienėPietums saldžiosios bulvės su varške suteiks energijos ir sotumo ilgam. Foto ir receptą atsiuntė Donata Vaišnoraitė.
Bulvių “tapa” su špinatais, rozmarinu ir ciberžoleVaida KurpienėBulvės - pats puikiausias šaltojo laikotarpio produktas. Bulvės tokios universalios, kad iš jų galima pagaminti begalę paprastų, bet skanių patiekalų. Vienas tokių yra šis - bulvių 'tapa'. Vieną panašią esu ragavusi Sevilijoje, tad bandžiau 'atgaminti' jos neapsakomą skonį, manau man gan gerai pavyko. Rūkyta paprika kvepianti bulvių 'tapa' su organiškais špinatais, pomidorais, pomidorų tyre, česnakais, šiek tiek kokosų pienu bei rozmarinais. Tiesiog dieviška. Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir fotografiją.
Saldžios bulvės tortilija su lašiša ir šviežiomis daržovėmisVaida KurpienėNors bulvių košes valgyti nerekomenduojama, o tortilija ir yra kepta bulvių košė, bet kartais geriau pasirinkti sveikesnį varianatą, nei valgyti bet ką, pavyzdžiui prastos sudėties tortiliją su majonezu ir kumpiu. Nuotrauką atsiuntė grupės narė Raminta, ačiū jai.